Home / Sociale netwerken / Facebook privacy instellingen

Facebook privacy instellingen aanpassen


facebook privacy
De standaard privacy instellingen van Facebook zijn zelf aan te passen. Om te voorkomen dat je onbedoeld privé-gegevens deelt, voor iedereen vindbaar bent in Google, of ongevraagd getagd wordt in foto's.

Algemene privacy instellingen

  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik rechtsboven op het hangslot-icoon om je huidige privacy-instellingen te zien. Je kan hier direct regelen wie je berichten kan zien, en wie jou kan benaderen.
  3. Kies bij Wie kan mijn inhoud zien? voor Vrienden: je berichten zijn dan niet voor iedereen zichtbaar.

Delen van persoonlijke gegevens

  1. Klik in je profiel naast je naam op Informatie bijwerken.
  2. Elk blok met gegevens is aan te passen via Bewerken. Bij alle gegevens staat aan de rechterkant een pijltje, waarmee je de zichtbaarheid kan regelen: Openbaar, vrienden, Alleen ik of personenlijsten..

Checken hoe anderen je Facebook profiel zien

  1. Klik op de pijl rechts naast Activiteitenlogboek en kies Weergeven als.
  2. Je ziet nu hoe je openbare profiel eruit ziet. Je kan ook de naam van een vriend intypen om te zien wat deze ziet.

Facebook profiel uit Google verwijderen

Een klein gedeelte van je Facebook profiel - naam, foto - is te zien in Google.
Als je dit niet wilt kun je het verwijderen.
  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik in Facebook op het pijltje geheel rechts in de blauwe menubalk en kies Instellingen.
  3. Klik in het menu links op Privacy.
  4. Klik bij Wil je dat in de resultaten van andere zoekmachines een link naar je tijdlijn wordt weergegeven? op Bewerken.
  5. Haal het vinkje weg bij Zoekmachines mogen een link naar je tijdlijn plaatsen. Sluiten.

Instellen wie je profiel kan vinden op Facebook

  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik in Facebook op het pijltje geheel rechts in de blauwe menubalk en kies Instellingen.
  3. Klik in het menu links op Privacy.
  4. Klik bij Wie kan je zoeken via het e-mailadres of telefoonnummer dat je hebt opgegeven? op Bewerken.
  5. Kies voor Vrienden als je niet wil dat andere mensen je profiel kunnen vinden via je e-mailadres of telefoonnummer.

Voorkomen dat vrienden jouw gegevens delen

De apps die je vrienden gebruiken krijgen van Facebook standaard toegang tot je
privé-gegevens, ook als je deze alleen met vrienden deelt. Het gaat - bijvoorbeeld - om geboortedatum, foto's en opleiding.

  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik in Facebook op het pijltje geheel rechts in de blauwe menubalk en kies Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Apps.
  4. Klik bij Apps die anderen gebruiken op Bewerken.
  5. Haal de vinkjes weg en kies Wijzigingen opslaan.

Wie schrijft er op mijn profiel?

Standaard mogen alle vrienden iets op je tijdlijn zetten. Als je daar niet van gediend bent kun je het uitschakelen.
  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik in Facebook op het pijltje geheel rechts in de blauwe menubalk en kies Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Tijdlijn en taggen.
  4. Klik bij Wie kan berichten plaatsen op je tijdlijn? op Instellingen aanpassen.
  5. Kies zonodig voor Alleen ik.

Ongevraagd getagd worden

Vrienden die foto's posten op Facebook kunnen je daarop aanwijzen (taggen). Die foto's worden op je tijdlijn gezet, ook als het foto's zijn die je zelf liever niet deelt. Zonodig kun je instellen dat je deze berichten vooraf checkt.

  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik in Facebook op het pijltje geheel rechts in de blauwe menubalk en kies Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Tijdlijn en taggen.
  4. Kijk bij het onderdeel Hoe kan ik de tags die mensen toevoegen en de tagsuggesties beheren?
  5. Klik bij Tags controleren die mensen toevoegen aan je eigen berichten voordat de tags worden weergegeven op Facebook? op Bewerken.
  6. Kies voor Ingeschakeld. Je krijgt dan eerst een bericht, voordat een foto waarin je getagd wordt op je profiel verschijnt.

Gezichtsherkenning uitschakelen

Als je eenmaal getagd bent herkent Facebook je automatisch op foto's, en zal je vrienden vragen om dit te bevestigen. Zo worden er steeds meer foto's aan je profiel gekoppeld. Zonodig kun je instellen dat Facebook deze tag-suggesties uitzet.

  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik in Facebook op het pijltje geheel rechts in de blauwe menubalk en kies Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant op Tijdlijn en taggen.
  4. Kijk bij het onderdeel Hoe kan ik de tags die mensen toevoegen en de tagsuggesties beheren?
  5. Klik bij Wie ziet tagsuggesties wanneer er foto's worden geüpload die op jou lijken? op Bewerken.
  6. Kies voor Niemand. Vrienden worden dan niet gevraagd om je op een foto aan te wijzen.

Blokkeren van iemand die mij lastigvalt

Als iemand je lastigvalt op Facebook kun je hem of haar blokkeren. Hij of zij kan dan geen berichten meer van je zien, en geen contact met je opnemen via Facebook.

  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik rechtsboven op het hangslot-icoon.
  3. Je ziet nu je huidige privacy-instellingen. Ga onderaan naar Hoe zorg ik dat iemand mij niet meer lastigvalt?.
  4. Geef het e-mailadres op van de persoon die je lastigvalt.
  5. De persoon wordt geblokkeerd: je bent geen vriend meer, hij of zij kan geen berichten meer van je zien, en geen berichten meer sturen via Facebook.


Zie ook: Mensen zoeken op internet
Zie ook: Facebook verwijderen