Foto's pimpen


foto pimpen
Pimp je foto's: de leukste foto fun websites om online je foto's te bewerken met filters, effecten, trucage, tekstballonnen, make-up en lollige accessoires.
Kijk voor het maken van avatars ook op: Avatar maken

Foto apps

fisheye fotoFxCamera
FxCamera biedt veel filters en effecten, zoals retro, poster, manga, speelgoedcamera en fisheye. Er zit ook een timer in om een foto te maken na 5 of 10 seconden.
Platform: iPhone, Android.
Gratis: Ja.
sepia fotoInstagram
Voor de hippe retro look: deze app geeft een nostalgisch sausje aan elke foto's die je met je mobiel maakt. Daarna direct delen met anderen.
Platform: iPhone, Android.
Gratis: Ja.
coole effectenAviary
Uitstekende app voor eenvoudige fotobewerking - zoals uitsnijden, draaien en contrast - maar ook voor make-up, tekst en coole effecten.
Platform: iPhone, Android.
Gratis: Ja.
Kijk voor meer foto apps op: Fotografie apps

Foto's pimpen op internet


effecten fotoBe Funky
Deze website biedt veel spectaculaire effecten: sepia maken, zwart-wit maken, verouderen, HDR, Lomo, cartoon of schilderij. Je kan ook tekst en lijsten toevoegen. De foto kan worden gedownload, of geplaatst op websites.
Nederlands: Nee.

trucage fotoBig Huge Labs
Maak snel een postzegel, poster of kalender of zet al je foto's in een collage. Deze website biedt vele effecten. Je kan de foto's downloaden, e-mailen of op Flickr plaatsen.
Nederlands: Nee.

achtergrond vrijmakenClipping Magic
Eenvoudige website om de achtergrond van een foto te verwijderen. Je markeert het het onderwerp, en de achtergrond. Je kan direct het resultaat van je actie zien, en het fotobestand downloaden.
Nederlands: Nee.

mozaiekEasyMoza
Hier maak je online een foto mozaiek: een foto die is opgebouwd uit honderden kleine plaatjes. De foto is te downloaden, en tegen betaling in hoge resolutie te verkrijgen.
Nederlands: Ja.

fotomontageFoto505
Foto fun website met allerlei fotomontages: zet jezelf op een schilderij of transformeer jezelf in een filmster, superheld of cover girl. Het werkt het beste met grote close-ups, die recht van voren zijn genomen.
Nederlands: Ja.

trucage fotoFunPhotoBox
Kies een effect en upload een foto. Via deze website maak je in een paar muisklikken een grappige fun foto. Je kan de foto downloaden en opslaan op de website.
Nederlands: Nee.

filters fotoLunapic
Deze online fotobewerker heeft veel filters en animaties. Ga naar Effects en Animation voor - bijvoorbeeld - sneeuwvlokken, sterren, regen, vuur en glitters.
Nederlands: Nee.

foto make-up PicTreat
Digitale make-up in één klik: deze website poetst gezichten glad, haalt rode ogen weg, en maken de tanden hagelwit. Alleen voor foto's van gezichten.
Nederlands: Nee.

schilderij fotoPhotofunia
Zet jezelf op een schilderij of billboard, of kruip in de huid van Superman of Marilyn Monroe. Het enige wat je hoeft te doen is een portret uploaden. Photofunia doet de rest. Je kan de foto downloaden naar de computer, of online bewaren.
Nederlands: Nee.

foto collagePhotovisi
Deze website maakt snel een collage van verschillende foto's. Je kan kiezen uit verschillende designs. Uploaden gaat snel, en er kan een hele map tegelijk worden ingelezen. Ook kun je foto's importeren uit Flickr. Het resultaat is te downloaden in verschillende formaten.
Nederlands: Nee.

mozaiek fotoPicJoke
Snelle funny foto website: effect kiezen, foto uploaden, klaar. Dumpr kan een foto vervormen of omzetten in o.a. een mozaiek, paasei of Lomo foto. Je kan de foto downloaden, e-mailen of een link krijgen om op websites te plaatsen.
Nederlands: Nee.

vintage foto effectPixlr-o-matic
Coole retro effecten voor een instant vintage look. Download de foto door op Save te klikken. Als Pixlr-o-matic vraagt om je Facebook account te gebruiken, kies dan Nee om jezelf te beschermen tegen ongewenste postings op je muur.
Nederlands: Nee.

retro foto effectRollip
Maak een foto kunstmatig oud met verkleurde polaroid effecten en randen. Het werkt snel, en de foto is te downloaden naar de computer.
Nederlands: Ja.

truc fotoTiltshiftmaker
Tiltshiftmaker maakt van een landschap of stadsgezicht een kitschig Madurodam. De foto is direct op Flickr te plaatsen, maar niet te downloaden. Om zelf te kopiëren: Alt + PrintScreen, en uitknippen op de computer.
Nederlands: Nee.