Foto en video maken met de webcam


cam
Met deze apps maak je snel een foto of video met de webcam: om op YouTube te zetten, of direct aan iemand te e-mailen. Sommige programma's voegen ook effecten, filters en achtergronden toe.

Meegeleverde capture software

Als je een losse webcam koopt wordt er meestal een CD meegeleverd met software om opnamen te maken: capture software. Bij laptops met een ingebouwde webcam is dit meestal al geïnstalleerd op de computer. Ga naar Start en typ in het zoekvenster onderaan: capture om dit programma te vinden.

Webcam software


BB FlashBack Express
Eenvoudig programma dat alles van de monitor kan opnemen, zoals webcam beelden. Video kan worden opgeslagen als .avi of Flash video, en direct worden geupload naar YouTube.
Platform: Windows XP, Vista, Windows 7.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Cameroid
Website om direct foto's te maken met de webcam, en grappige effecten toe te voegen: filters, vervormingen en achtergronden. Er zit ook een zelfontspanner op, om groepsfoto's te maken.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Screencast-o-matic
Handige website om alles op te nemen wat je op het scherm ziet. Je geeft zelf aan hoe groot het filmpje wordt, en kan het direct posten op YouTube of een andere videodienst. Screencast-o-matic is ook geschikt om instructievideo's te maken, en heeft veel mogelijkheden, zoals het bewerken en bijsnijden van de opgenomen beelden.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Screenr
Deze online screen recorder neemt alles op van je scherm en microfoon, en post het resultaat op internet. Je krijgt vervolgens een link om te delen met anderen. Screenr werkt gemakkelijk - er hoeft niet geïnstalleerd te worden - en is vooral geschikt voor het maken van screencasts. Screenr maakt gebruikt van de Java-plugin.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Webcam Toy
Bij deze website kun je direct foto's maken met de webcam, en meer dan 80 effecten toevoegen. Na het geven van toestemming om de webcam te gebruiken kun je meteen aan de slag. De foto is te downloaden, of direct te plaatsen op Twitter en Facebook.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

YouTube: Video opnemen van webcam
Bij YouTube kun je direct een filmpje opnemen. Het enige wat je nodig hebt is een YouTube account en een webcam. Na het geven van toestemming om de webcam en de microfoon te gebruiken, begin de camera te lopen. Je geeft een naam en een beschrijving van de video. Klaar. Je kan je film ook in YouTube monteren met de online videobewerker.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.