Home / Muziek / Muziek opnemen van internet

Muziek opnemen van internet


muziek opnemen internet
Alle muziek op internet kan worden opgenomen. Ook internet radio. Er zijn speciale programma's om streams te rippen, of alle muziek op te nemen die de computer afspeelt.

Chilirec
Chilirec is helemaal gericht op het opnemen van internetradio. Je geeft een muziekvoorkeur op - toplists of artiesten - en het opnemen start automatisch zodra een song langskomt op een radiostation. Je kan ook een selectie maken uit de lijst met honderden radiostations, bijvoorbeeld op bitrate. De opgenomen tracks worden opgeslagen als MP3, en het programma controleert zelf of songs al aanwezig zijn.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde abonnementen.

Freecorder
Met deze toolbar kun je alles opnemen wat de computer afspeelt. Na installatie in de browser verschijnt er een Record knop, en een radiospeler waaraan je zelf stations kan toevoegen. Freecorder neemt op in MP3 of WAV. De kwaliteit van de opname is in te stellen via de Settings. Dit programma bevat ook een tool om video's te downloaden van internet. Gemakkelijk in gebruik.
Platform: Windows (alle versies), Internet Explorer of Firefox.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

MP3 Grabber
Website om het geluid van video's op videowebsites te downloaden. MP3 Grabber werkt o.a. met YouTube, DailyMotion, MySpace, Vimeo, NationalGeographic en Last.fm. Je voert het webadres van de video in, waarna het bestand gedownload kan worden als MP3, maar ook als WAV, WMA, AAC, FLAC of OGG bestand.
Platform: Online. In de browser moet Java geïnstalleerd zijn.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.


Zie ook: Online muziek luisteren
Zie ook: Muziek downloaden