Grote bestanden versturen


grote bestanden versturen
Stuur geen mailbom: het is handiger om grote bestanden te verzenden via een website. De geadresseerde ontvangt dan een link, en kan het bestand zelf downloaden.

Online grote bestanden verzenden


Infinit
Bij deze dienst wordt een bestand niet opgeslagen op internet, maar direct naar de computer van de ontvanger gestuurd. Na het kiezen van het bestand krijgt de geadresseerde een verzoek om de app te installeren en een verbinding te maken. Als de internetverbinding wegvalt wordt de download automatisch hervat als je weer online bent. Via Infinit kunnen bestanden van onbeperkte grootte worden verstuurd.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

JustBeamIt
Ook JustBeamIt bewaart de bestanden niet op op internet, maar stuurt ze direct naar de computer van de ontvanger. Je moet wel allebei online zijn, en JustBeamIt open hebben in de browser. Het werkt eenvoudig: sleep een bestand op de pagina, en klik op Create Link. Stuur de link naar de ontvanger. Deze heeft nu 5 minuten om het bestand te downloaden. Je ziet wanneer het downloaden klaar is.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

OneTimeBox
Op deze website kun je een eenmalige map aanmaken, om te delen met anderen. In de map kan een onbeperkt aantal bestanden worden geupload. Werkt gemakkelijk en snel.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

Send Anywhere
Via deze app kun je bestanden uploaden, en ontvang je een code om door te sturen aan iemand anders (of zelf in te typen op een ander apparaat).
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

Send Files Securely
Bij deze dienst kun je een wachtwoord toevoegen; het bestand wordt beveiligd met zware encryptie. Voor bestanden tot 150 MB.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

Senduit
Hier kun je zelf aangeven hoe lang het bestand online blijft staan (van 30 min. tot een week). Je ontvangt een link, die je direct kan doorsturen. Voor bestanden tot 100 MB.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

ShareIt
Deze app is bedoeld om bestanden uit te wisselen tussen smartphones, tablets en Windows PC's. Je hebt er geen WiFi of Bluethooth voor nodig: de app zet een eigen WiFi verbinding op, die toegankelijk is voor groepen tot 5 personen. ShareIt werkt vlot en gemakkelijk.
Platform: Android, iOS, Windows.
Nederlands: Nee.

WeTransfer
Alle soorten bestanden versturen tot 2 GB. Het blijft 2 weken online.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

WireOver
Klein programma dat bestanden - met onbeperkte omvang - verzend via je netwerk, of internet. Er wordt niets opgeslagen op internet. Voor houders van een abonnement kunnen de bestanden worden beveiligd met zware encryptie.
Platform: Windows, Mac.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.