Home / E-mail / Grote bestanden versturen

Grote bestanden versturen

grote bestanden versturen
Stuur geen mailbom: het is handiger om grote bestanden te verzenden via een website. De geadresseerde ontvangt dan een link, en kan het bestand zelf downloaden.

Online grote bestanden verzenden


MijnBestand.nl
Snel verzenden van bestanden tot 1 GB. De bestanden blijven 60 dagen online en je ontvangt een URL om door te sturen.
Nederlands: Ja.
Registreren: Nee.

JustBeamIt
Bij deze dienst wordt een bestand niet opgeslagen op internet, maar direct naar de computer van de ontvanger gestuurd. Je moet wel allebei online zijn, en JustBeamIt open hebben in de browser. Het werkt eenvoudig: sleep een bestand op de pagina, en klik op Create Link. Stuur de link naar de ontvanger. Deze heeft nu 5 minuten om het bestand te downloaden. Je ziet wanneer het downloaden klaar is.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

NippyZip
Op deze website kun je max. 10 bestanden toevoegen aan een online ZIP bestand, en dat aan iemand mailen. Het bestand kan ook gedownload worden naar de eigen computer.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

OneTimeBox
Op deze website kun je een eenmalige map aanmaken, om te delen met anderen. In de map kan een onbeperkt aantal bestanden worden geupload. Werkt gemakkelijk en snel.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

PipeBytes
Handige dienst voor het verzenden van bestanden via een directe verbinding: de bestanden worden niet opgeslagen op internet, en je hoeft ook geen software te installeren. Je stuurt de geadresseerde een URL of een code, waarmee hij of zij het bestand kan gaan downloaden. Beide computers moeten wel online zijn.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

Send Files Securely
Bij deze dienst kun je een wachtwoord toevoegen; het bestand wordt beveiligd met zware encryptie. Voor bestanden tot 150 MB.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

Senduit
Hier kun je zelf aangeven hoe lang het bestand online blijft staan (van 30 min. tot een week). Je ontvangt een link, die je direct kan doorsturen. Voor bestanden tot 100 MB.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

WeTransfer
Alle soorten bestanden versturen tot 2 GB. Het blijft 2 weken online.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.

WireOver
Klein programma dat bestanden - met onbeperkte omvang - verzend via je netwerk, of internet. Er wordt niets opgeslagen op internet. Voor houders van een abonnement kunnen de bestanden worden beveiligd met zware encryptie.
Platform: Windows, Mac.
Nederlands: Nee.
Registreren: Nee.


Zie ook: Online foto albums
Zie ook: Video opslaan van internet