Home / Doe-het-zelf / Plattegrond maken

Plattegrond maken


plattegrond maken
Voor het maken van een plattegrond of interieurontwerp is geen kostbaar softwarepakket meer nodig. Er zijn uitstekende gratis online programma's om ruimtes te ontwerpen in 2D en 3D.

Plattegrond maken in 2D


Floorplanner
floorplanner Mooie Nederlandse website voor het maken van plattegronden, het inrichten van huizen en het ontwerpen van keuken, badkamer en tuin. Na registratie klik je de deuren en ramen erin, en begin je meteen met meubels te slepen. Er is keuze uit veel elementen - van vloerkleed tot vijver - en alles is tot op de centimeter nauwkeurig uit te tekenen. Je kan de plattegronden ook in 3D bekijken. De ontwerpen kunnen worden opgeslagen, geprint en gemaild.
Platform: Online.
Nederlands: Ja.
Gratis: Gratis en betaalde abonnementen.
Zie ook: Badkamer ontwerpen met Floorplanner
Zie ook: Tuin ontwerpen met Floorplanner


Gliffy
gliffy Website voor het ontwerpen van plattegronden, en vele soorten diagrammen. Dit online programma lijkt op een uitgeklede versie van Microsoft Visio. Zonder aanmelding kun je rondkijken, maar om aan de slag te gaan is het nodig om te registreren. De elementen voor een plattegrond zijn in het menu te vinden via More Shapes - Floor Plan. Gliffy werkt prima, maar is minder uitgebreid dan Floorplanner.
Platform: Online.
Nederlands: Nee.
Gratis: Gratis en betaalde abonnementen.

Interieurontwerp maken in 3D


SketchUp Make
sketchup Sketchup Make is de basisversie van een 3D programma om visualisaties te maken van - bijvoorbeeld - een stad, huis, kamer, tuin of buitenruimte. De complete versie SketchUp Pro is gericht op architecten en ontwerpers. Sketchup is een krachtig en flexibel pakket, waarvoor goede handleidingen beschikbaar zijn. De gemaakte 3D modellen zijn te exporteren als afbeeldingen, en kunnen worden gedeeld met anderen via Google Earth.
Platform: Windows, Mac OS X.
Nederlands: Ja (sommige versies).
Gratis: Gratis versie en betaalde programma's.

Zie ook: Grafiek maken
Zie ook: Presentaties maken