Home / Sociale netwerken / Facebook verwijderen

Facebook verwijderen


facebook verwijderen
Handleiding voor het opzeggen van een Facebook profiel: het verwijderen van een account, inclusief alle foto's en berichten.

Profiel deactiveren of verwijderen?
Bij Facebook kun je een profiel deactiveren of helemaal verwijderen. Wat is het verschil? Als een profiel gedeactiveerd is staat het "uit", maar je berichten in groepen blijven staan, en je kan getagd worden in foto's. Bij verwijderen worden alle berichten en tags verwijderd.

Facebook account verwijderen


Koppelingen verwijderen
Als je met je Facebook account inlogt bij andere websites, moet je deze koppelingen eerst verwijderen. Anders wordt het account weer geactiveerd zodra je zo'n website bezoekt. Bij de meeste websites is het mogelijk om een niet-Facebook login aan te maken.
Kijk voor een handleiding op: Facebook koppelingen verwijderen

Apps en plugins verwijderen
Gebruik je een Facebook app op een smartphone of tablet? Verwijder deze. Verwijder ook eventuele plugins voor Facebook in chatprogramma's en browsers.

Gegevens downloaden
Zonodig kun je alle berichten en foto's naar je computer downloaden. Ga daarvoor naar Facebook settings en klik op 'Een kopie downloaden'.

Account verwijderen op Facebook
  1. Ga naar Mijn account verwijderen
  2. Klik op Versturen.
  3. Geef je wachtwoord op. OK.
    Wachtwoord vergeten? Kijk op Wachtwoord vergeten
  4. Het profiel wordt verwijderd. Na twee weken worden alle berichten, foto's en reacties voorgoed weggehaald.
  5. Belangrijk: definitief verwijderen van het profiel gebeurt alleen als je het nĂ­et meer gebruikt: log niet in bij Facebook, reageer niet op berichten (zoals friend-verzoeken), klik niet op 'Like' of 'Share' buttons, en log niet in bij websites met Facebook. Als je dit wel doet wordt het profiel weer geactiveerd.

Facebook deactiveren: profiel tijdelijk verwijderen


  1. Ga naar Facebook deactiveren
  2. Geef een reden op waarom je wil afmelden.
  3. Vink zonodig aan dat je geen mails van Facebook wil ontvangen.
  4. Bevestigen.
  5. Het profiel is nu niet meer zichtbaar. Je berichten in groepen blijven wel staan, en je kan nog getagd worden in foto's.


Zie ook: Sociale netwerken
Zie ook: Hyves verwijderen